Koersen in België, eigenlijk altijd mooi!

Koersen in België, eigenlijk altijd mooi! 

 

De 23e stond de omloop van de Grensstreek op het programma. 160 kilometer met daarin de Monteberg (2x), Kemmelberg (2x) en Rodeberg.

 

Verzorger Gerrit van Gelder, ploegleider Gerben de Ruiter Bekkering en kersverse mechanieker Patrick Coster zouden ervoor zorgen dat de 7 renners zich nergens zorgen over hoefden te maken.

Kevin Coster, Jelmer Arendshorst, Jasper Schouten, Niels Beelen, Rik Wielink, Jurgen Timmerman en Marien Bogerd wilden hun uiterste best doen om er iets moois van te maken. 

 

De heenreis verliep gelukkig een stuk voorspoediger dan vorig jaar, toen we door files 45 minuten voor de start aankwamen. We hadden de gang er zo goed inzitten dat Kevin's roep om een wc stop bot geweigerd werd. We waren dus mooi op tijd aanwezig! 

 

Dan de koers. Van tevoren was afgesproken dat Jelmer en Marien in de kopgroep zouden proberen te komen. Jelmer had echter pech, hij had maar liefst 2 fietswissels nodig waarvan de laatste fataal bleek. Ondertussen probeerden Kevin, Jurgen en Marien meermaals om weg te komen. 

 

In de straten van Komen-Waasten was het volle bak koers, peloton op het lint en het brak. Kevin en Marien zaten bij de eerste groep, maar ook dit was van korte duur. Na zo'n 50 kilometer was daar dan de eerste beklimming van de Kemmelberg. Jasper, Kevin en Jurgen zaten hierbij heel mooi voorin.

 

Ondertussen hadden Rik en Niels hun dag niet. Rik had geen benen (zeldzaam!), Niels juist wel. Door een momentje van onoplettendheid was het echter gebeurd voor Niels, spijtig.

 

Toen uiteindelijk de kopgroep wegreed, zat er helaas niemand van ons bij. Van Ago Aqua Service hadden ze ook de boot gemist, zij probeerden als ploeg het gat te dichten. Van Gerben kregen we vervolgens de opdracht om mee te draaien, maar eigenlijk alleen Jurgen was nog fris genoeg om wat beurten te doen.

 

Kleiner dan 30 seconden werd het gat niet meer. Jurgen zorgde in de pelotonsfinale nog voor een vrolijke noot door nog wat prachtige liedjes te zingen. Hij sleepte hiermee de half verkrampte Marien naar de streep. Indirect heeft het zingen ook Jasper wel geholpen, hij wist circa 3 kilometer voor de meet nog weg te springen uit het peloton waarmee hij als eerste over de streep kwam na de kopgroep (14e). Ook Kevin wist er nog een verdienstelijke sprint uit te trekken.

 

Al met al was het weer een mooie dag, die dit keer werd afgesloten bij La Place in plaats van de McDonald. Behalve Gerrit, die 'moest' gewoon het echte fastfood.