Verslag groeistad klassieker(elite/beloften)

Groeistad klassieker 2017. 

 

Op zaterdag 16 september stonden we aan het vertrek van een koers over 164 km met daarin 7 bergsprints. 

 

Aan de start verschenen Jasper Schouten, Henri Mol, Rik Wielink, Arjan Arentsen, Marien Bogerd en Niels Beelen. Zij werden ondersteund door ploegleider Marc, mechanieker Chris en de verzorging was dit keer in de handen van de familie Van Varik. 

Om 14:00 werd onder vochtige omstandigheden neutraal vertrokken vanaf het sportpark Zielhorst. 

Het tempo lag in het begin meteen hoog. Met een lang gerekt peloton van ruim 180 renners was het de zaak om goed van voren te zitten. De deur stond immers aan de achterkant wagenwijd open. 

 

Na 50 km koers brak het peloton in meerdere stukken. Henri zat helaas te ver om nog terug te keren in het peloton. Helaas was de koers hierna voor hem gedaan. Voorin werden de dappere pogingen van Rik, Jasper en Marien om mee te springen in de vlucht niet beloond. Door het hoge tempo hield tot dan toe geen van de vluchtpogingen lang stand. 

 

Op den duur reed er 2x een groep van 9 renners weg. Dit werd de uiteindelijke beslissende kopgroep. Helaas zat hier niemand van ons bij. In de finale werd het gat kleiner tot 20 seconden, maar de winnaar kwam uit de kopgroep. 

 

Rik had nog een verdienstelijke sprint in de benen en werd als 36e de best geplaatste IJsselstreker. Ook Jasper, Marien , Arjan en Niels kwamen aan de streep. 

 

Ondanks de natte omstandigheden was het een mooie dag. Voor Marien, Rik en Niels was het een mooie afsluiter als de laatste klassieker voor dit seizoen. Jasper, Arjan en Henri moesten de volgende dag 'gewoon' weer aan de bak in de Eurode Omloop.