• Header 1

Terugblik en voorbeschouwing koersen mei

17 mei 2019 om 21:50

Half mei kunnen we wel zeggen dat het wielervoorjaar er op zit.
Een terugblik op de eerste helft van de maand mei door de ogen van onze Elite/Belofte renners.

De maand mei begint met op 5 mei de Ronde van Overijssel. Een slopende UCI 1.2 koers over 200km dwars door Overijssel. Na 80km komt er leven in de koers, de ploeg van Beat trekt het peloton in waaiers, gelijk spat het peloton uiteen in 5 verschillende groepen. De eerste waaier van een kleine 20 renners is vertrokken en deze worden niet meer teruggehaald. Echter daarachter komen er wat groepjes samen en vormt zich een peloton van ongeveer 50 renners met daarin Rik Wielink en Robin Lowik namens Allinq-Krush de ijsselstreek. Achter de kopgroep weten de mannen zich goed staande te houden in deze 2e groep tijdens deze zware koers maar meer dan 28e en 42e plaats zit er vandaag helaas niet in voor onze mannen.

Dag na deze slopende koers staan er weer nieuwe mannen van de ploeg aan de start in het Limburgse Stein voor de topcompetitie wedstrijd, de Ton Dolmans Trofee. Wederom een zware wedstrijd die wordt gereden over een parcours van zo een 50km wat 4 keer moet worden afgelegd met meerdere beklimmingen per omloop. Al snel spat het peloton uit elkaar door de opeenvolging van beklimmingen, in de voorgrond rijden er meerdere groepjes weg maar helaas zit hier niemand van ons bij. In het peloton finishen Jasper (55e) en Danny (75e) na ruim 190 op en neer door de Limburgse heuvels deze topcompetitie wedstrijd. Op naar beter resultaat in de volgende koersen!

11 mei staat de volgende UCI koers op het programma voor het team. Wederom een lange koers, 200km met daarin 8 keienstroken. De PWZ Zuidenveldentour. Na een onrustige beginfase rijden er 2 renners weg, de vroege vlucht. Ivar Slik van het Monkeytown CT & Robin Lowik namens Allinq-Krush Ijsselstreek. Mooi denken de teamgenoten, achterover leunen tot de finale, maar niks is minder waar want het parcours zit vol met koeienstroken waar de mannen voorin willen opdraaien om zonder problemen over te komen. De eerste echte strook draaien Bas, Maarten & Gino mooi voorin het peloton op en komen deze en de volgende stroken zonder problemen over. Echter helemaal voorin gaat het bij Robin minder goed, hij rijdt lek en valt terug in het peloton op een slecht moment. Na de laatste keienstrook is het nog 90km tot de finish, geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar na een korte adempauze trekken meerdere conti ploegen het peloton in waaiers op de smalle Drentse wegen. Onze mannen zitten te ver, veel te ver. Deze koers is een goede les om de hele koers attent te blijven. Rik en Gino zitten nog enigszins op een normale positie, er ontstaat een eerste waaier van 23 renners en daarachter een 2e groep van ongeveer 40 renners met daarin Rik & Gino. Door de smalle wegen, de venijnige wind en de harde koers vallen er vanuit de eerste waaiers steeds meer renners terug naar de 2e groep waar tegelijkertijd ook weer renners gelost worden. Met ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 17km zijn er nog 11 renners voorop. Daarachter 40 renners maar deze groep is nog volop aan het koersen voor de ereplaatsen ondanks dat de kopgroep buiten schot is. Uiteindelijk rijden er meerdere groepjes weg uit de 2e groep waardoor er uiteindelijk na 200km veel kleine groepjes over de finish komen, stuk voor stuk zijn de renners kapot na de zware koers. Rik & Gino weten in een groepje voor plek 25-40 te finishen met Rik op een 35e plek en Gino 39e. Dit lijken geen goede uitslagen maar dit zijn zeker uitslagen waar onze mannen sterker van worden en straks in de clubcompetitie hun vruchten van gaan plukken!

Echter deze vruchten worden snel geplukt! Op 12 mei finisht Robin Lowik op een mooie 2e plaats tijdens het criterium van Zutphen. Behalve in Nederland wordt er ook in België gekoerst, een knappe 3e plek van Alain Broos tijdens de open omloop in Puivelde op 12 mei!

Dit weekend staan er weer 2 koersen op de planning voor de Elite/Belofte. Op zaterdag reizen er 5 mannen af naar de Zuid Hollandse Eilanden tour om te strijden voor de winst tijdens deze 3e wedstrijd van de clubcompetitie.

Op zondag staat de 4e wedstrijd van de Topcompetitie op het programma, de Omloop der Kempen. Onze mannen gaan voor het hoogst haalbare!

Eind mei volgt er een nieuw verslag over de prestaties van het Allinq-Krush ijsselstreek team en een voorbeschouwing op de Parel van de Veluwe welke begin juni plaats vindt!

Banner 2
Banner 3
Banner 5
Banner 8
Banner 9
Banner 10
Banner 11
Copyright © Wv De IJsselstreek 2019 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps