• Header 1

Terugblik koersen mei

13 juli 2019 om 18:55

Halverwege maand mei staat de Zuid-Hollandse eilandentour op het programma gevolgd door de Topcompetitie wedstrijd Omloop der Kempen een dag later.

Tijdens de Zuid-Hollandse eilandentour rijden er al vroeg 3 renners weg in de vlucht van de dag, onder hen IJsselstreker Marien Bogerd. Daarachter zorgen de andere renners van het team ervoor dat er niemand de oversteek kan maken naar de kop van de wedstrijd, zonder dat er een Ijsselstreker in hun wiel zit.

Uiteindelijk komt alles weer samen, er zijn nog wat uitval pogingen in de finale maar door de hoge snelheid in het peloton worden deze allemaal teniet gedaan.
Het gaat dus uitdraaien op een massasprint in de straten van Spijkenisse. Na een chaotische laatste kilometer met enkele valpartijen, weet Arjan Arentsen naar een knappe 6e plek te sprinten. Rik Wielink vinden we terug op de 13e plek en daar weer achter vinden we Gino Vierhouten op plek 23. Hiermee heeft de Ijsselstreek 3 renners bij de eerste 25 in de dag uitslag, niet belangrijk zou je denken als je dit zo leest. Echter niets is minder waar, het is namelijk een wedstrijd uit de clubcompetitie en daarin telt de tijd/uitslag van je beste 3 renners mee voor het ploegenklassement van de clubcompetitie. Doordat onze eerste 3 renners redelijk kort eindigen in deze klassieker wint Allinq-Krush de Ijsselstreek het dag klassement voor ploegen, daarmee lopen we weer in op onze concurrenten voor de eindstand van de KNWU Nederlandse loterij clubcompetitie.

De Simac omloop der Kempen stond de zondag op het programma, hier stond een nieuwe groep frisse renners aan de start om mee te strijden voor mooie ereplaatsen. De mannen reden een goede koers alleen dit werd teniet gedaan toen er in de finale een grote groep van ruim 25 renners wist te ontsnappen en daar zat helaas geen enkele Ijsselstreker bij. Deze groep wist weg te blijven in de finale en gingen sprinten voor de ereplaatsen achter een ontketende Rene Hooghiemster van AlectoCT die de sprintende groep wist voor te blijven. Helaas kwamen onze mannen niet meer voor in de finale, op naar de volgende!

Het laatste weekend van mei staat de Omloop van de Hoeksche Waard op het programma. Net zoals vorig weekend kiest IJsselstreker Marien Bogerd voor de aanval. Met z’n drieën gaan de vluchters op pad maar na een kleine 120 kilometer worden zij weer ingerekend. Op het moment dat de vluchters weer worden ingerekend besluit Marien dat het nog geen tijd is om weer teruggepakt te worden, opnieuw trekt hij door en wilt zijn aanval doorzetten. Deze keer met meer succes want nu krijgt hij geen 2 man met zich mee maar 19 andere renners waaronder nog een andere renner van Allinq-Krush IJsselstreek, Gino Vierhouten. De groep van 20 renners pakt al snel een minuut voorsprong op het peloton en heeft niet de intentie om zich te laten terug pakken tijdens de finale van de koers. In de finale probeert de onuitputbare Marien het nog een keer, maar al snel krijgt hij alle medevluchters achter zich aan. De kopgroep gaat uiteindelijk sprinten om de zege, Gert Jan Bosman van VolkerWessels weet de wedstrijd te winnen en daarachter sprint IJsselstreker Gino Vierhouten naar een 3e plek, podium dus. Marien finisht op enkele seconde van de sprintende kopgroep, maar zijn sterke koers wordt beloond met de prijs van de strijdlust. 2 keer het podium op dus voor de mannen van Allinq-Krush Ijsselstreek. Door deze sterke teamprestatie weten onze mannen op te schuiven naar plek 2e in het algemeen ploegen klassement van de Nederlandse Loterij clubcompetitie.

Banner 2
Banner 3
Banner 5
Banner 8
Banner 9
Banner 10
Banner 11
Copyright © Wv De IJsselstreek 2019 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps