Persbericht !!!

Organisatieteam Parel van de Veluwe neemt weloverwogen maar moeilijke beslissing.

Het organisatieteam van de wielerklassieker Parel van de Veluwe heeft donderdagavond 6 april, na uitvoerig overleg, unaniem besloten om de vrouwenwedstrijd (UCI-status 2.1) in het programma van 19 mei 2017 te moeten annuleren.

Het besluit werd genomen op basis van het zeer beperkte aantal ontvangen inschrijvingen vanuit de UCI Vrouwen teams, Landenteams, Regionale teams en Clubteams voor deze wedstrijd en de korte periode die de organisatie nog heeft tot aan het genoemde wielerevenement.

Als organisatie heb je namelijk naast een grote groep vrijwilligers ook te maken met een reeks ondersteunende externe partijen, waarmee je samen een evenement als dit mogelijk kunt maken. Je kunt dus niet op het laatste moment het programma nog eens ingrijpend wijzigen. Het zou gezien de ontstane situatie dan ook onverantwoord zijn om een besluit hierover nog verder door te schuiven.

De organisatie betreurt de gang van zaken, omdat zij zich vanaf de eerste editie in 1985 juist met deze wielerklassieker al jaren sterk maakt voor het vrouwenwielrennen, waardoor deze permanent op de nationale wielerkalender kon worden opgenomen.

Zeker het annuleren van deze wedstrijd tijdens de 32e editie is voor de organisatie een stevige domper, omdat de wedstrijd juist dit jaar op de UCI- en KNWU-kalender geplaatst kon worden en mee telde voor de Centric Topcompetitie Vrouwen 2017.

Dit betekent dat hierdoor het programma voor 19 mei drastisch wordt aangepast en we tijdens deze editie van de Parel van de Veluwe alleen van start zullen gaan met de wedstrijd voor Elite / Beloften mannen. De wedstrijd die dit jaar deel uitmaakt van de Centric Clubcompetitie 2017 zal nu starten om 15.30 uur. Alle programma- en routeaanpassingen worden z.s.m. op de website ( www.parelvandeveluwe.nl ) aangebracht.

Namens het voltallige organisatieteam,

Parel van de Veluwe