• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

JeugdplanJeugdplan

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar? Dan kan jij wielrenner worden bij de IJsselstreekjeugd.

Elk jaar, wanneer de zomertijd ingaat begint de IJsselstreekjeugd het wielerseizoen op de weg. Twee keer per week trainen de jongens en meisjes onder begeleiding van gediplomeerde toptrainers in Harderwijk. Voor de beginnende jeugd hebben we beschikking over een afgesloten parkeerplaats en voor de oudere en wedstrijdrijdende jeugd een autoluw parcours. Een dergelijke omgeving is ideaal om het wielrennen op een veilige manier te leren kennen. Dat is echter nog niet genoeg. Wielrennen gaat niet zonder een deugdelijke fiets, de juiste kleding en een goede helm. Gelukkig hoeft dat niet erg duur te zijn, en is het wielrennen de investering meer dan waard. Toch zou het zonde zijn om dat allemaal aan te schaffen als je het wielrennen nog moet leren kennen.

Drie gratis proeflessen.
De IJsselstreek wil natuurlijk niet dat jij de kans om de leukste sport van de wereld te ontdekken misloopt. Je kan drie gratis proeflessen volgen wanneer je besluit of je wil lid worden en wil deelnemen aan het Jeugdplan. Als je zelf nog geen fiets, tenue en helm hebt, kun je van de IJsselstreek dit tijdens deze drie proeflessen kosteloos lenen. Wanneer je besluit lid te worden kan je voor een seizoen lang tegen een kleine vergoeding de materialen lenen, dit noemen wij het Jeugdplan.

Als je op wielrennen gaat wil je natuurlijk ook wedstrijden rijden. Als het tijdens de trainingen goed gaat, en de trainers denken dat je er klaar voor bent, dan kun je voor de eerste keer aan een startlijn verschijnen. Daarvoor moet je wat dingetjes regelen en aanschaffen, zoals een licentie, maar daar helpen we je in het begin bij. Aanvankelijk zul je regionale wedstrijden rijden met kinderen uit de omgeving. Die kinderen zul je vaak tegenkomen en worden wellicht nieuwe vrienden. Dergelijke wedstrijden zijn niet al te zwaar en bieden volop kans om de wedstrijdsport onder de knie te krijgen. Gaat dat ook goed en vind je het nog steeds leuk, dan kun je aan nationale wedstrijden meedoen, waar je met kinderen uit heel het land de strijd aan kunt meten. Vaak ontmoet je bij dergelijke wedstrijden de profwielrenners van de toekomst! Je hoeft in de jeugdwedstrijden nog geen rekening te houden met een team. Als jeugdrenner kun je lekker voor jezelf ontdekken hoe de wielersport werkt.

Uiteraard ben je na één seizoen deelname aan het jeugdplan verkocht aan het wielrennen. Dan is het de bedoeling dat je na het volgende seizoen met je ouders je eigen fiets, helm, wielerschoenen en clubtenue aanschaft. Zoals hierboven staat: dat hoeft niet duur te zijn! Een tweedehands fiets doet het vaak prima en kun je doorverkopen als je eruit groeit, een helm koop je het best nieuw en een paar wielerschoentjes kost niet meer dan een paar tientjes.

Zin in 3 gratis proeflessen? Makkelijk, vul het formulier in zodat we (jeugdtrainer Tristan Vlijm) gelijk de juiste gegevens hebben. Wat ook kan, bel of stuur een appje naar +31 6 1386 0502 of een mailtje naar jeugdcommissie@wvdeijsselstreek.nl

Wil je extra informatie of alles nog eens rustig doorlezen klik dan hier.
Meer weten over de nieuwelingen klik dan hier.
Geïnteresseerde vriendjes of vriendinnetjes? Deel de poster.

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR