• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Bij WV de IJsselstreek overheerst de teamgedachte

20 februari 2019 om 21:08

HARDERWIJK - Met de komst van Bas Tietema, de terugkeer van Jasper Schouten en de doorstroming van talenten wil Allinq-Krush IJsselstreek Cycling Team het komend wielerseizoen een voorname rol spelen in de klassiekers en criterium. Tijdens de ploegpresentatie voor sponsors, familie en genodigden werd het team voorgesteld. 

Vier dagen voor de Ster van Zwolle - de eerste wielerklassieker van de topcompetitie - presenteerde WV De IJsselstreek haar nieuwe wedstrijdploeg in het congrescentrum op het Bouw- & Infrapark.

Sterk als team
Ploegleider annex gangmaker Marc Zonnebelt liet een nieuwe wind door de vereniging waaien en kreeg het bestuur mee. Met een uitgebreid begeleidingsteam en financiële steun van sponsoren zijn de randvoorwaarden voor sportieve prestaties gecreëerd. Zonnebelt, die vorig jaar 80% van de circa 70 koersdagen achter het stuur zat, doet het nu iets rustiger aan. Met een team van vijf ploegleiders, onder wie oud-prof Aart Vierhouten, is er ruime kennis aan boord. Vierhouten wil zijn expertise overdragen op de renners. ,,Ik gun de hele selectie dezelfde weg die ik gegaan ben. Bij ons amateurteam moeten de jongens er met elkaar voor zorgen dat ze als team sterker zijn dan de concurrentie, dan één voor één tegen de rest.’’

Trainer Johan Procee ziet veel potentie in de groep en laat de renners inzien wat ze kunnen en moeten trainen.

De regionale binding laat Allinq-Krush IJsselstreek CT blijken door deelname aan de Veluwse criteriums. ,,Naast de grote wedstrijden zijn de renners verplicht deze te rijden. Je moet blind door de laatste bocht kunnen gaan’’, stelt Zonnebelt.

Dit wordt beaamd door Marien Bogerd, één van de vele tijdrijders in de ploeg. ,,Als je elke bocht kent, hoef je niet zoveel na te denken.’’ Hij is een hardrijder die in de finale een belangrijke rol kan spelen.

Vriendenploeg
Nieuwkomer Bas Tietema (ex-BMC en BEAT) heeft na fysieke klachten zin om er een mooi seizoen van te maken. ,,Marc belde me al toen ik nog bij BMC zat, maar toen leek me dat nog geen logische optie. Hij volgde me ook toe het minder ging. Nu maak ik voor mijn gevoel wel de juiste keuze.’’ De Ster van Zwolle mist hij nog, Tietema wil in april zijn eerste koersen rijden.

Blij is de ploeg met de terugkeer van Jasper Schouten. De Drontenaar fietst na één jaar bij Alecto weer in het groenwitzwart van de IJsselstreek. 2018 verliep voor hem anders dan verwacht. ,,Ik had er meer van gehoopt. Vorig jaar heb ik gemerkt dat bij een continentale ploeg de teamverdeling heel duidelijk en gestructureerd is. Niemand komt aan zijn kansen, tenzij die toegezegd zijn. Ik zit nu in veel meer een vriendenploeg. Dan ga je voor elkaar door het vuur. Ben je slecht, dan ga je wat voor een ander doen en ben je goed, dan hoop je dat je iets terugkrijgt.’’

De ervaren Rudy Vriend (37) is de nestor van de groep. Hij wil nog één jaar op elite-niveau laten zien wat hij kan.

De één is student, de ander timmerman, maar wielrennen is hun gedeelde passie. Van dromen om prof te worden tot het winnen van het criterium van Nunspeet; het team staat voor de uitdaging dit seizoen te vlammen. Dat geldt ook voor het uitgebreide begeleidingsteam van ploegleiders, mecaniciens en verzorgers. Een vaste waarde worden in de nationale topcompetitie is het doel. Allinq-Krush IJsselstreek Cycling Team debuteert dit jaar op het hoogste amateurniveau.

Wim Beukers, directeur hoofdsponsor Allinq, is tijdens een toertocht warm gemaakt voor het hoofdsponsorschap. Hij zegt onder de indruk te zijn van de structuur en ambitie van het team en is trots met zijn bedrijf hier aan te kunnen bijdragen.

Clubvoorzitter Frank Dames, die na 10 jaar het stokje wil overdragen, vindt dat De IJsselstreek de wielerploeg van de Noord-Veluwe en Flevoland moet zijn. Een eigen wielerparcours van 2 kilometer, mogelijk in Oldebroek is een hoger doel. Sportwethouder Marcel Companjen hoopt dat kinderen ook in de regio Harderwijk geënthousiasmeerd worden om op de fiets te stappen.

Bron: Marco Jansen Media

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR