• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Clubkampioenschap Jeugd

3 oktober 2020 om 11:43

Afgelopen donderdagavond stond het clubkampioenschap voor jeugd op de agenda. De laatste activiteit voor de winterstop.
De renners werden op gedeeld in twee categorieën: onder en boven de 10 jaar.

Doormiddel van verschillende onderdelen is het de bedoeling om zo min mogelijk punten te verdienen. Heb je een 1e plek behaald op een onderdeel dan kreeg je 0-punten, de 2e plek kreeg 1 punt enz. De onderdelen waren: tijdrit, surplace (de langzaamste tijd over 25m wint), 100m afvalsprint en een groepswedstrijd als finale onderdeel.



Het parcours rondom de ijsbaan van Flevonice stond door de regenval aardig onder water maar de renners hadden er zin in. De tijdrit over 3,5km voor de oudere jeugd werd gewonnen door Javan maar de overige renners zaten allemaal binnen de 30sec. Het beloofde een spannende strijd te worden. Bij de jongere jeugd ging Aron onbedreigd naar de snelste tijd.



Het volgende onderdeel, de surplace, kon wel eens lang gaan duren. Claudia won de surplace door in de 10m een plekje te vinden waar ze wel een halve dag kon blijven stilstaan. De overwinning ging dan ook naar Claudia. De jongere jeugd deed ondertussen een korte tijdrit met allerlei verschillende slalommen onderweg. Chris en Kylan hadden het niet helemaal begrepen en dachten wij rijden er mooi langs heen, Op naar de snelste tijd! De jury was coulant en gaf de renners een tweede poging. Ook hier pakte Aron de snelste tijd.



Bij de afvalsprint over 100m valt de laatste telkens af, totdat er twee overblijven. Dit onderdeel werd voornamelijk gekenmerkt door een inschattingsfout van Stijn. Stijn sprinten 70m ongelooflijk snel maar dacht zijn krachten te sparen door daarna over de streep te bollen. Silvan rook zijn kans schoon en poefte nog net voorbij Stijn, einde afvalsprint voor hem.



De jongere jeugd bijten het spits af bij het finale onderdeel, de groepswedstrijd. De renners bleven de hele wedstrijd bij elkaar. Kylan reed een uitstekende wedstrijd, hij zat vanaf het begin op 10m en keerde in de laatste 200m terug aan het front. De wedstrijd werd beslist door een bloedstollende sprint tussen Aron en Chris. Chris leek er met de bloemen vandoor te gaan maar Aron bleek een taaie. Hij drukte zijn voorwiel net iets eerder over de streep, vol trots stak hij meteen zijn hand de lucht in. De zege deed hem duidelijk goed.



Bij de oudere jeugd beloofde het een spannende groepewedstrijd te worden, de renners waren immers aan elkaar gewaagd. Vanaf de start tot 2 ronden voor het einde bleef de wedstrijd gesloten. Javan leide het slot in door eens goed aan de boom te schudden. Dit koste Gwen, Levi en Silvan de kop en moesten achtervolgen. Aan kop ging het vooral tussen Stijn en Milan. Na het geluid van de bel trokken beide jongens vol door. Stijn ging als eerste de laatste bocht in en gaf deze minimale voorsprong niet meer af.



Het eindklassement en de titel clubkampioen van de oudere jeugd werd gewonnen door Claudia, de 2e plek was voor Milan. De 3e plaats werd gedeeld door Levi en Stijn.

Aron kroonde zich ook tot clubkampioen voor Chris en Kylan.

Namens de jeugdcommissie willen we de jeugd bedanken voor een fantastisch wielerseizoen. We gaan hard werken om volgend jaar nog meer kinderen te kunnen ontvangen en gek te maken van de wielersport!





Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR