• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6

Gemengde gevoelens in de Omloop van de Veenkoloniën

10 april 2019 om 22:32

De Omloop van de Veenkoloniën de eerste uit de reeks van de clubcompetitie. Vijf man van de Allinq-Krush-Ijsselstreek ct hadden de eer om de strijd aan te gaan voor de eerste punten. Jasper Schouten, Gino Luca Vierhouten, Rudy Vriend, Robin Lowik en de winnaar van het criterium van Heeswijk-Dinter Tim Bierkens.

Waar het team naar boven kijkt om stappen te maken in de wielerwereld mochten we ons voor de start bij de ten ondergaande voetbalclub SC Veendam melden. Na de heerlijke bak koffie en de wijze woorden van ploegleider Marc stonden onze Krush fietsen netjes glimmend in het voorjaarszonnetje te wachten om de strijd aan te gaan.

Na het startschot waren we vrij snel met ze alle te vinden op de eerste rij van het peloton. Waar de meeste valpartijen zich het minst zouden voordoen. Al vrij snel in de wedstrijd ontstonden zich 2 valpartijen waar ik de eerste voor mijn rekening nam lag Tim bij de 2 e. Liever hadden we Marc en Wesley in het begin wat rust gegeven maar achtervolgen was nu het strijdplan. Achter de auto kwam ik weer terug om eerst langs de arts in koers te gaan om me enkel te koelen. Bij mijn val over een fiets stapte een renner van het nog grote peloton die niet staat te wachten tot dat de weg vrij is op mijn enkel. Waar ik de strijd noodgedwongen had laten lopen kwam Tim met een noodgang achter de auto weer terug in positie. De eerste kopgroep die daarna volgde zou Tim zijn goede benen weer gevonden hebben en samen met Jasper de sprong gewaagd hebben. Voor mij was de koers voorbij en fietste rustig terug naar Veendam (na onderzoek in het ziekenhuis enkelbreuk).

De 18 leiders hielden het lange tijd vol met daarbij Tim en Jasper. De groep hield geen stand tegen het opkomende peloton en na aansluiting ontstond meteen een nieuwe kopgroep van 8 renners, in de finale maakte nog 3 renners de oversteek. De groep van 11 zonder een renner van de Allinq-Krush-Ijsselstreek ct mocht de eerste prijzen verdelen.

Robin sprintte naar een 20 e plek , Jasper 36 e en Gino 43 e waar niet veel later een moegestreden Tim als 104 e de streep passeerde. De eerste ploegenstand werd opgemaakt conclusie wij kunnen beter! Slechte start door het wegvallen van mezelf en de inspanningen van Tim.. Een goede middenstuk gereden met 2 man in de kopgroep. In de finale miste we de kennis van onze hoofdsponsor Allinq “mensen verbinden is wat we daarmee willen bereiken” hopelijk missen we de volgende ronde niet de aansluiting van de kopgroep!

Rudy

Banner 2
Banner 3
Banner 5
Banner 8
Banner 11
Copyright © Wv De IJsselstreek 2021 - Gerealiseerd door NUGTR