• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

“In Groningen waait het altijd”

4 maart 2019 om 21:14

De Ronde van Groningen stond afgelopen weekend op het menu van de Allinq Krush IJsselstreek formatie. Jelmer, Harro, Jasper, Rik, Robin, Gino en Gerben waren de mannen die in het hoge noorden de wedstijd moesten betwisten. Voor Jelmer was de Ronde van Groningen de eerste klassieker van het seizoen. De overige mannen hebben vorige week de ster van Zwolle gereden en mochten het vandaag nog een keer proberen.

“In Groningen waait het altijd” en “je moet van voren zitten als het in waaiers gaat” waren uitspraken die vaak vallen in de voorbespreking. Deze kennis was niet alleen bij de IJsselstreek bekend maar ook bij de andere ploegleiders. Er werd dan ook volop gevochten om van voren te zitten mocht het “op de kant gaan”. Toen de waaiers werden getrokken zaten Jasper, Gino, Jelmer en Rik goed van voren. Het waren Robin, Harro en Gerben die wat te ver van achter zaten en zij moesten knokken om er bij te blijven. Robin had het zwaar en moest laten gaan. Harro en Gerben hadden het geluk om weer aan te sluiten bij de tweede waaier. Een korte lunch pauze achter in het peloton koste Jelmer de koers en ook hij moest helaas laten gaan. Niet veel later moest ook Rik de koers verlaten met slechte benen als oorzaak. Na twee uur koers waren Jasper, Gino, Harro en Gerben nog in koers. Harro, die in het voorjaar sterk reed op t’Loo kreeg het langzaam zwaar en na een moment van onoplettendheid werd ook hij uit de waaier gereden.

Op het moment dat alles samen kwam en de camera’s van Podium.tv verschenen zag Gerben zijn kans en demarreerde te samen met Stef Krul van Metec. Het peloton wilde deze mannen niet laten rijden dus werd er direct gereageerd. Opnieuw ging het peloton in waaiers en met nog 35 kilometer te gaan was het Jasper die de aanval koos naar de kopgroep. Het was hem niet gegund om aan te sluiten bij de kopgroep en dus moest hij genoegen nemen met een 20ste plek. Met nog 3 kilometer te gaan hadden Gino en Gerben een plannetje gemaakt, Gino zou Gerben lanceren maar helaas voor Gerben waren de benen leeg en hij viel stil. In de sprint van het peloton, wat er nog van over was, werd Gerben 43ste. Gino die hard had gewerkt rolde over de finish als 56ste.

Terugkijkend op de koers was het een mooie sportmiddag met de mannen van Allinq Krush IJsselstreek. Al met al was de Ronde van Groningen een ware afvalkoers wat voor de renners misschien niet altijd even leuk was maar voor de toeschouwer prachtig.

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR