• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Jeugd sluit seizoen af

6 oktober 2021 om 11:01

De jeugd heeft dinsdagavond de laatste gezamenlijke training van het zomerseizoen achter de rug. De laatste training stond in het teken van een team omnium. Er werden 2 gelijkwaardige teams samengesteld waarmee er 5 spellen werden gespeeld.



Er werd o.a. tikkertje op de fiets gespeeld. In een klein vak rijdt je met je team kris-kras door elkaar. Hierbij vaardig je als ander team één renner af. De renner moet zo snel mogelijk de renners van het andere team aftikken. Het omnium werd afgesloten met een lange teamsprint. Als team bepaal je zelf de volgorde van renners, elke renner rijdt één ronde op kop en verlaat daarna de wedstrijd. De eerste renner rijdt dus maar één ronde maar de laatste renner rijdt ze allemaal. Beide teams staan net als bij baanwielrennen tegen over elkaar met een eigen start en finish. Er wordt gelijktijdig gestart, het team dat als eerste terug is wint!



Om half 8 werd het helaas alweer donker, er werd nog even nabesproken en daarna was het tijd om naar huis te gaan. De conclussie was dat er weer veel is geleerd en dat wielrennen toch echt wel meer is dan een sport waar je alleen maar hard hoeft te trappen.



In de winter hopen we de jeugd weer te verwelkomen om een aantal veldrij-/moutainbiketrainingen.









Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR