• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Jeugdrenners tegen de klok

19 september 2021 om 09:24

Afgelopen maandag reden onze jeugdrenners de laatste tijdrit van de STG Elburg tijdritcompetitie. Aan deze door de Elburgse schaatsvereniging aan eigen leden georganiseerde tijdritcompetitie mochten dit jaar ook de jongste jeugdleden van WV de IJsselstreek deelnemen.

Voor de meeste renners was dit de eerste kennismaking met wielrennen in wedstrijdvorm, voor anderen gezien de corona  toch nog een kans om een wedstrijd te rijden. Mede door het laagdrempelige karakter en het mooie weer was de opkomst hoog.

Na de eerste tijdrit  hadden de renners wel door dat het gezien de kleine verschillen nog twee dagen flink afzien ging worden. Zeker in de cat. 11 tm 14 jaar waren de onderlinge verschillen na 6,2 km klein, soms slechts luttele seconden en zelfs een gelijke tijd. Na twee dagen strijd hadden hier dan ook 6 renners nog goede kans op een podiumplek, waarvan drie renners de laatste dag met een gelijk aantal punten aan het vertrek stonden. Elke seconde telde nu, voor de wedstrijd werd alvast gekeken hoe de bochten het beste op snelheid aangesneden konden worden,  hoe de wind op het parcours stond, hoeveel er voor een bocht tegen de wind in teruggeschakeld moest worden, enz.  En vooral straks diep durven gaan… heel diep. Alles wat in de trainingen geleerd was moest hier in praktijk gebracht worden.
Al met al waren dit voor de renners uit beide verenigingen drie zeer geslaagde dagen. WV de IJsselstreek bedankt dan ook STG Elburg voor de samenwerking en hoopt dit volgend jaar een vervolg te kunnen geven. Wij wensen STG Elburg deze winter dan ook veel succes toe op het ijs!

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR