• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Jeugdronde van Enter

11 mei 2022 om 14:40

Het was relatief laat vertrekken uit huis. De rit duurde maar liefst 01:15 uur wat voor dit district niet dichtbij maar ook niet ver weg is :-) Deze keer werkte het weer erg goed mee wat bleek toen we op locatie aan kwamen. Het was blote armen & blote benen weer.

Bij ons eerste blik op het parcours zagen we dat Max al vol gas aan het trappen was. Waarbij we nog geen idee hadden hoe het parcour eruit zag. Het begon en eindigde wel met klinkertjes. We stonden even in de laatste bocht voor de start / finish te koekeloeren. Hierbij bewonderden we Max met zijn stuurmanskunsten want hij wist in een van de laatste rondes "die stoeprand" net te missen. Het was toch wel een scherpe bocht na die afdaling met veel snelheid. Hierbij was de kans toch aanwezig dat je de stoeprand zou begroeten. Dit bleek voor een andere deelnemer helaas later realiteit te zijn geworden met het bezoek van de ambulance tot gevolg.Tja het parcours?
Bij de Start / Finish in de woonwijk bestond deze uit klinkers.
Bij de eerste bocht veranderde de bestrating steevast naar asfalt. Met zover het oog kon zien, akkers die door tractoren werden bewerkt. Bij deze overgang zat je gelijk al aardig in de wind. In dit lichtelijk glooiende lanschap reed het peleton richting de tweede bocht waarbij deze regelmatig stil viel. Met de oren gespitst was er in deze bocht wat vaker gedoe of beter gekibbel of laten we het groepsdynamiek noemen, te horen.

Na de groepsdynamiek aan gehoord te hebben. Maakten ze zich op voor de derde bocht waar je wel even goed postie wilde kiezen om met een spurt aan de klim te beginnen. Hier werd toch altijd een beetje een lint getrokken. Waarbij je al zoveel mogelijk snelheid wilde maken voor de afdaling.De afdaling richting de beruchte geklinkerde vierde bocht (stoeprand) was in zicht. Maar niet voordat je nog het busje die op de weg geparkeerd stond en was afgezet met pionnen wist te omzeilen. Voor sommigen was juist dit obstakel de start om hun strategisch bedachte plan na 13 ronden met militaire precisie tot uitvoer te brengen.

Dit resulteerde in een podium plek voor de renner met geluksnummer 55. Na een keiharde sprint te hebben ingezet bleken er toch nog twee deelnemers Levi voor te zijn. Maar al met al een verdiende 3e plek. Ook jammer dat Claudia en Stijn er deze keer niet bij waren.

De race van Gwen, Milan & Daniël hebben we helaas met flarden mee gekregen. Want de focus lag bij de beker in ontvangst nemen en de privé afspraak waar we al een uur verlaat waren.

Lessons learned: trek maar een hele dag voor een wedstrijd uit want je weet nooit hoe de hazen lopen..Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR