• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Koersen op de verjaardag van de Koning

28 april 2019 om 20:40

Afgelopen zaterdag op de verjaardag van onze Koning reden de amateurs de ronde van Heerde, op het korte maar snelle parcours (800m) weet je van tevoren dat het 90 minuten knallen wordt en je dus vol aan de bak mag.

Aan de start stonden ongeveer 50 renners met daarbij 3 ijsselstrekers: Rolf Dames, Corné Geneugelijk en Jelmer Groen, op buienradar stonden her en der kleine buien op de radar waarbij het slecht te zien was of het droog zou blijven.

Gestart werd er onder een lekker zonnetje en een gezellig publiek dat Koningsdag aan het vieren was. Nadat de bel geklonken had mochten we van start voor 60km knallen door Heerde, het is zaak om goed van voren te komen en daar te blijven om mee te doen met de koers want achteraan het lint ben je gezien.

We konden met z’n drieën redelijk van voren koersen en het wachten was op een ontsnapping, die kwam er ook, maar helaas zonder ijsselstreker. Nadat het eerste buitje gevallen was deden een aantal renners dat ook en slonk het peloton behoorlijk, Jelmer knalde achterop een hoopje gevallen renners maar kon snel weer in de pedalen en aansluiten bij het peloton.

De 5 koplopers hadden inmiddels een seconde of 20 a 30 voorsprong en de gladde klinkers waren weer opgedroogd, het peloton moest in de achtervolging. Gas gegeven werd er in het peloton, maar we kwamen niet veel dichterbij en de koers was beslist.

10 ronden voor het eind kwam er een pittige bui over die straten van Heerde deed overlopen, vanaf dat moment was het op de fiets blijven zitten en strijden voor plek 6 met de ongeveer 15 overgebleven renners. De winst ging naar Martin van Plateringen en de mannen van de ijsselstreek reden naar een 17e plek (Corné), 11e plek (Rolf) en een 9e plek voor Jelmer. Foto's van de koers zijn hier te vinden.

De komende koersen die op het programma staan voor de amateurs zijn: dwars duur Rijssen, omloop Bronnegerbult en de ronde van Zuid Oost Friesland.

Groeten,
Jelmer

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR