• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Marien Bogerd wint Zuiderzeeronde

17 juli 2021 om 18:47

Marien Bogerd heeft de Zuiderzeeronde gewonnen. De Nederlands kampioen tijdrijden bij de elite-zonder-contract rondde de overmacht van Allinq-Krush-IJsselstreek af in Biddinghuizen. 

Bogerd ontsnapte in Lelystad samen met ploeggenoot Arne Peters en de twee wisten tot het einde weg te blijven. Twee andere renners van het team - Robin Lowik en Jarno Gmelich Meijling - werden derde en vierde door ook uit de greep van het peloton te blijven. Jasper Schouten maakte het succes compleet door vijfde te worden.

De ploeg van Marc Zonnebelt heeft de ambitie om naar continentaal niveau door te stromen. Vandaag stak men er duidelijk boven uit. Toch wilde Bogerd dat wel enigszins nuanceren. ''Als het waait zullen we als sterke ploeg altijd boven komen drijven, maar in een massasprint zullen we echt een stuk minder domineren. Het was mooi dat we het vandaag zo af konden maken in een thuiskoers ook. Arne en ik probeerden het al eerder, maar toen werden we terug gehaald. Toen het even stilviel in Lelystad zijn we nog eens gegaan. Arne riep me toe dat ik de zege mocht hebben en daar heb ik geen nee tegen gezegd."


"Marien was echt de motor van de ontsnapping. Ik heb wat korte beurten overgenomen en wat langer toen hij wat last van kramp kreeg. Maar hij verdiende echt te winnen hier" liet Peters weten.Ook Lowik was tevreden. 'De sterkste twee van ons waren weg. Ik had geen superdag, maar dan kan ik altijd nog wel finale rijden. Een podiumplaats is altijd mooi, zeker als dat achter twee ploeggenoten kan."

Verhaal Cyclingonline

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR