• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

NK Jeugd Nijverdal

15 juni 2022 om 14:00

Afgelopen zaterdag 12 juni stond het NK jeugd wielrennen in Nijverdal op het programma. Een parcours met een pittige klim maakte het in elke categorie tot een zware wedstrijd.

In de ochtend was het tijd voor de wedstrijd bij Categorie 3. Hoera stonden Chris Toornman en Kylan Geurtsen aan de start. Beide moesten door de zware klim de voorste renners al snel laten gaan. Doordat zij beide hun wedstrijd goed hadden ingedeeld haalde ze de laatste rondes nog enkele renners in, om vervolgens moe gestreden over de finish te komen.In de middag was het de beurt aan Levi Winkelaar in categorie 6. Met hoge verwachtingen ging hij naar deze wedstrijd toe. Helaas was hij de dagen daarvoor ziek waardoor hij niet in zijn beste vorm aan de start verscheen. In deze categorie stonden er meer dan 80renners aan de start. Levi moest achteraan starten en zag de kop van de wedstrijd helaas nooit meer terug. Ook Levi bleef moedig knokken maar door zijn pogingen om terug te keren, aan het begin van de koers, was het beste er tegen het einde van de wedstrijd wel vanaf. Na de wedstrijd was Levi van mening dat er volgend jaar bij het NK toch beter een vlak parcours kan worden uitgetekend.

Na categorie 6 bij de mannen was het de beurt aan categorie 6 bij de meisjes. Claudia Leusink hoopte hier haar goede vorm van de laatste wedstrijden te verzilveren in een mooie einduitslag, het doel was top 20. Ook Claudia had een ongunstige loting en moest achteraan starten. Het ging vanaf de start meteen volle bak en even leek het of Claudia de aansluiting met niet ging maken maar een ronde later kwam reed ze keurig het voorste deel van het peloton. Telkens kwam ze rond de 10e plaats door over Start/finish, ze kon zich dus goed handhaven. De groep dunde steeds verder uit. In de één na laatste ronde was er een valpartij waar Claudia nog net omheen kon sturen, geen ideale voorbereiding voor de finale sprint. Toch kwam ze weer bij de eerste 10 de laatste bocht door en sprintte naar een keurige 6e plaats!Bij categorie 7 stonden er maar liefst 90 man aan het vertrek. Het leek echt op een nieuwelingen koers want het was vanaf start meteen volle bak. Door dat Gwen van de Kolk niet in zijn klik pedaal raakte was het voor hem al snel bekeken en hij verlate teleurgesteld de wedstrijd. Milan van de Kolk reed een zeer knappe koers door telkens op de eerste rij door te komen en kon zich de hele korte spelenderwijs handhaven voorin. Het was een wedstrijd waarbij niemand weg kon komen en het al snel bleek dat er wederom gesprint ging worden. In de laatste bocht sloeg het noodlot toe door dat Milan bruut door een andere renner uit de bocht werd geduwd. Milan belanden hierdoor op het asfalt en weg was die o zo mooi gedroomde uitslag. Hij stond snel weer op en kon zijn wedstrijd nog wel uitrijden maar de teleurstelling had begrijpelijk de overhand.

Het was een mooie warme dag waarin we de eer van de IJssestreek hoog hebben gehouden. Nu de jeugd weer geproefd heeft van een NK kunnen zij alle hopen ooit eens zelf in dat mooie rood-wit-blauw te staan.Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR