• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Omloop der Kempen

5 juli 2021 om 00:00

De eerste Nederlandse open wedstrijd in Nederland was dit weekend de Simac omloop der Kempen in het kader van de Schwalbe topcompetitie. 



Drukkend warm was het bij het vertrek in Veldhoven maar dat weerhield het peloton er niet van om met een verschroeiend tempo de Kempen te doorkruisen. Diverse groepjes probeerden weg te komen maar zonder succes. Na anderhalf uur koers wordt thet druk op radio tour en horen we dat er een kopgroep aan het ontstaan is. In eerste instantie zijn het twaalf renners die de leiding pakken maar een groep van 5 met daarbij Robin Löwik  weet de oversteek te maken. De groep wist maximaal 2.55 minuut voorsprong bij elkaar de fietsen.



En toen kwam de regen terwijl het peloton op de kasseien rond Bladel en Netersel reed. Het tempo ging nog verder omhoog en de kopgroep en het peloton begon te scheuren. De kopgroep verloor meer en meer op het fel jagende peloton en met nog 30km te rijden waren er 5 koplopers over met daarbij de direkleur van Robin Löwik. Net voor de plaatselijke ronden in Veldhoven waren de mannen er aan voor de moeite. 



De wedstrijd draaide uit op een massasprint die gewonnen werd door Roy Eefting voor Coen Vermeltvoort en Jules Hesters.  

67 Maarten Vierhout
74 Robin Löwik
77 Leon Ellerman
92 Jelmer Arendshorst
95 Tim Bierkens
97 Harm Celi





Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR