• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6

Podium voor Löwik in Omloop van de Hoeksche Waard

27 mei 2018 om 21:16

Op zaterdag 26 mei stond de 4e wedstrijd van de Clubcompetitie op het programma. De wedstrijd vond plaats in de omgeving van Puttershoek en het doel was om flink punten te pakken voor het ploegenklassement. De renners die de wedstrijd reden waren Arjan Arentsen, Patrick Coster, Maarten Junte, Robin Löwik en Rik Wielink. De begeleiding bestond uit de verzorgers Sophie Arends en Gerrit van Gelder, de mecanicien Patrick Lust en ploegleider Marc Zonnebelt.

Met een temperatuur van 26 graden vertrokken de renners voor hun koers. Er werd meteen tempo gemaakt, waardoor geen van de vluchtpogingen een noemenswaardige voorsprong opleverde. De jongens zaten elke keer goed vertegenwoordigd in de kopgroepen die ontstonden, maar de ploegen die oververtegenwoordigd waren, wilden niet doorrijden.

Door het gedraai over het Zuid-Hollandse Eiland brak het peloton verschillende keren in brokken en stukken. Keer op keer brak de groep in stukken, maar evenzoveel keren smolten de groepen weer samen. Het was uiteindelijk een groep van zo’n 17 man die wegreed, waaruit vervolgens de definitieve kopgroep van 7 man uit overbleef. Het was Robin Löwik van de IJsselstreek die hierbij zat.

In de laatste plaatselijke ronde wisten nog 2 man de oversteek naar de kopgroep te maken en desondanks de vluchtpogingen zouden zij voor de overwinning gaan sprinten. Robin sprintte voor het eerst in zijn carrière naar een podiumplaats in een klassieker. Hij eindigde als 3e. In het peloton hierachter zou nog om de ereplaatsen en punten gesprint worden. Arjan sprintte naar een 14e plaats, Patrick naar een 22e plek en Rik eindigde op de 47e plaats. Maarten Junte reed de wedstrijd helaas niet uit, omdat hij op het verkeerde moment bidons voor de ploeg was gaan halen.

Omdat de jongens voorin geëindigd zijn hebben zij goede zaken voor het ploegenklassement gedaan. De IJsselstreek eindigde 2e in het dagploegenklassement en schuift zo op naar een 7e plek in het algemene ploegenklassement.

Banner 2
Banner 3
Banner 5
Banner 8
Banner 11
Copyright © Wv De IJsselstreek 2021 - Gerealiseerd door NUGTR