• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Regen, kasseienstroken en lekke banden

21 mei 2019 om 19:08

Afgelopen weekend stond een mooi programma op de kalender. Ik reed samen met de combiploeg in de omloop door het land van Bartje, en ik reed zondag samen met Zalan Fabian in Steenbergen. 

Omloop door het land van Bartje
Na de parcours bespreking gingen wij samen met het team de neutralisatie van de wedstrijd verkent. Ik had geluk met de loting. En kwam al snel naar voren. Ik reed constant rond de 20e plek in het peloton. De koers werd nerveuzer toen de kasseienstrook eraan zat te komen. Toen we eenmaal de strook opdraaiden, was het koers. Een valpartij en vele lekke banden was het beeld op deze strook. 

Ik had niet gedacht dat deze strook zo slecht was. Ik blies mezelf daarom ook op en zat op 50 seconden van de kopgroep. Toen we een bij elkaar gesprokkeld groep kregen van zo'n beetje 20 renners bleven we goed tempo houden en wist ik in de 3e groep te finishen op een 63e plek. De sfeer in de groep was leuk en gezellig. 

GP Steenbergen
Door vele afmeldingen reed ik samen met Zalan in Steenbergen. Het regende voor de start en tijdens de eerste helft van de wedstrijd heel hard. Het was daarom ook heel nerveus. De koers lag na een kleine 10 kilometer al in 3 stukken. Ik zat nog gemakkelijk in de 1e groep en kon me goed redden. Vooral voorin gereden, maar de laatste 20 kilometer ben ik naar achter gezakt. Dit vond ik dom van mezelf, omdat er in de slotkilometers veel valpartijen waren. Ik zat door de slechte positionering achter een valpartij en moest terug komen. Gelukkig was de neutrale wagen erg behulpzaam en bracht hij mij terug naar het peleton. Eenmaal terug gekomen was het raak. Een valpartij en ik lag in de sloot. De kramp schoot er flink in. Ik zakte er door heen. Maar ben als 46e gefinished. Er stonden aan de start 130 renners. Aan de finish kwamen er 46 aan. Dus ik zat voor de bezemwagen.


Sven Noorderijk 

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR