• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Veluweklassement na ronde van Epe

16 juli 2022 om 12:05

Prinsen ontsnapte al na drie rondjes met Hoogendoorn en Ter Weeme en had ook Zwollenaar Heini Koornberg en Kevin van der Horst mee. ,,Ik had een beetje geluk met mijn startpositie, ik mocht vooraan starten. Ik ging meteen in de aanval en kreeg een paar goede vluchters mee. Het peloton twijfelde en we waren weg. Het was een mooi rondje met veel bochten, zo’n technisch parcours, is voor het peloton moeilijk op te lossen.” 
 
 
Lekke band
Van der Horst reed lek en moest afhaken. De overgebleven oplopers pakten een voorsprong van een minuut en konden het peloton in de verte in de rug kijken. ,,Er reed daarna een groep weg uit het peloton, ze hadden de vaart er goed in en de voorsprong liep terug naar 20 seconden. We moesten met zijn vieren een tandje bijschakelen en het verschil bleef rond de 20 seconden, hoorde ik de speaker omroepen.”
Het kwam aan op de finale en daarin was geen ruimte voor tactische spelletjes. ,,We moesten doorrijden en gingen met zijn vieren op de lijn af. Ik kwam als derde uit de laatste bocht. Ik wist dat ik een goede sprint heb en kon winnen. Ik heb echt een heel goed seizoen, heb vaker wel dan niet gewonnen. Het was een geslaagde avond met veel publiek langs de kant.” Prinsen zegt Nunspeet op 17 augustus ook nog te gaan rijden.
 
Sportklasse
De sportklasse (40 kilometer) werd gewonnen door Ben van Egmond. Derde werd Paul Markerink uit Epe, Organisator Mathijs Wagenaar was content. ,,Er stonden een hoop mensen langs de kant en, er was een leuke sfeer in het centrum met een gezellig horecaplein.”
 
Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR