• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Verslag Oder Rundfahrt

13 juli 2019 om 19:00

Oder rundfahrt is een meerdaagse op de Duits/Poolse grens. 4 dagen met 5 etappes waaronder een tijdrit en een kasseien klim van 18%. Ijsselstreek doet hier al een aantal jaren mee en had dit jaar zijn zinnen gezet op het algemeen klassement. De renners voor deze meerdaagse waren: Patrick Coster, Arno Tellegen, Daan de Jong, Gino Vierhouten, Tim Bierkens en Jasper Schouten. Begeleiding: Mechanieker: Ferron Homan. Verzorger: Jan Smeekens. Ploegleider: Hans Reints. Met dit team trokken we naar de rivier Oder.

De eerste etappe hadden we als doel dat Jasper zou sprinten en wij het de laatste paar kilometer svoor de finish niet stil zouden laten vallen. De laatste kilometer zat er een klimmetje in dus deze sprint was perfect voor Jasper. Hele koers hebben we gezorgd dat er geen gevaarlijke renners voor het klassement weg reden en we pakten de laatste 4 kilometer de kop met Arno, Gino en Jasper daarachter. Het was iets te ver maar we wisten ons mooi van voren te houden waardoor Jasper de sprint won. Geel!

Door een valpartij bij de jeugd moesten we de 2de etappe lang wachten. Hierdoor werd deze ingekort van 160km naar 80km. Nu Jasper in het geel zat moesten we echt niemand laten wegrijden aangezien de kopgroep dan sowieso geel zou pakken. Uiteindelijk door mooi werk van de ploeg met een flinke kopbeurt van Daan , Tim en Patrick werd het een sprint. Gino en Jasper werden een mooie 2 en 3!

De 3de dag was voor Jasper een van de belangrijkste dagen voor het klassement. De tijdrit had een flinke afdaling en klim. Waar vorig jaar de ploeg hier moeite had presteerden wij nu netjes in het middenveld. De avondetappe waar een klim van 18% in zat was echt beuk werk. Een harmonika effect zorgde ervoor dat het in 1 groot slagveld belandde. Patrick kreeg het voor elkaar om zijn derailleur in 40 stukjes te rijden dus onze mechanieker Ferron had die avond weer werk te doen. Tim en Jasper zaten in groep 1 en konden de gele trui mooi verdedigen. Tim heeft hier echt mooi werk verricht voor Jasper. Ze reden samen naar de kopgroep van 30 seconden. En Arno werd niet op een ronde gezet ;).

De 4de dag was een criterium rondje met een finish die omhoog liep. Jasper had door etappe 4, 30 seconden voorsprong dus we hadden eventueel wat speling voor de focus op de groene trui. De ploeg moest wederom de gevaarlijke renners in de gaten houden zodat we het meest werk voor Jasper konden ontnemen en hij zich kon focussen op de gele trui. Nummer 104 maakte het ons de laatste paar rondes nog lastig door weg te springen maar hij werd weer ingerekend na een aantal rondes. De laatste ronde sprong Gino van plek 50 naar positie 4 wat een mooie actie was. Met een prachtige gele trui voor Jasper konden we deze week afsluiten.

Arno Tellegen

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2024 - Gerealiseerd door NUGTR