• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 6

Wedstrijdverslag: Craft Ster van Zwolle

26 februari 2019 om 19:26

Vanaf de laatste wedstrijd, het NCK 2018, wordt er al uitgekeken naar de eerste koersjes in 2019. Met “koersjes” bedoel ik dan ‘t Loo, Annen of Sleen. Rondjes rijden en af en toe aanvallen, daar wordt gewerkt aan het moraal. De eerste “echte” wedstrijd is in Zwolle. Een wedstrijd van 180 km door en om Zwolle waar een aantal renners naar uitkijken. Er zijn renners die zweren bij deze koers maar er zijn ook mannen die hem vervloeken. Als je dan uiteindelijk toch tot de uitverkorenen hoort en wordt opgesteld wil je er ook het beste van maken en zo ook de mannen van de IJsseltreek. Tijdens de Ster van Zwolle werd voor de eerste keer gereden in de nieuwe kleding met de nieuwe mede-sponsor van 2019: Allinq. Op de vertrouwde fietsen van Krush stonden Maarten, Gino, Tim, Jasper, Harro, Robin, Rik en Gerben aan de start. Deze mannen zijn geselecteerd op basis van wat ze hebben laten zien op Mallorca en op basis van hun koerservaring. Ploegleider Marc Zonnebeld had alle vertrouwen in deze mannen en kon ontspannen in de volgauto mee rijden. Tenminste, totdat Gino problemen kreeg met zijn buitenblad en daardoor twee keer van fiets moest wisselen.

Vanaf de start in Zwolle was het onrustig in het peloton, het is zelfs gelukt om de neutralisatie te laten neutraliseren na meerdere valpartijen. Toen Zwolle eindelijk verlaten werd en de koers écht begon hadden de mannen van de IJsselstreek het even lastig om echt van voren te koersen. Na een tijdje kwamen de mannen meer in de koers en voornamelijk Gino, Jasper en Robin waren veelal van voren te vinden. Na ca. 8 km reed er een grote groep renners weg van het peloton. In de voorbespreking was afgesproken dat wij hier bij moesten zijn. Helaas was dit niet het geval maar er werd niet gepanikeerd. Onderling werd er goed gecommuniceerd en samengewerkt om in het peloton van voren te zitten. Tot Genemuiden was het een relatief gesloten koers. Na Genemuiden brak het en Maarten en Harro hadden hier problemen mee en moesten na hard gewerkt te hebben voor de ploeg het peloton laten gaan. Gerben zat in de laatste waaier en moest alle zeilen bijzetten om weer terug in het peloton te komen. Dit lukt ook. Hoewel de deur achterin even wijd open stond was het Jasper die voorin de koers aan het maken was. Hij gaf af en toe flink gas en bewees dat hij afgelopen winter niet had stil gezeten. Robin en Gino waren slim aan het koersen en probeerden zich te sparen voor de finale. Alles leek erop dat het een eindsprint zou worden tenzij de kopgroep het zou volhouden. Dit was dan ook nog spannend maar zij werden terug gepakt. In de sprint wist Jasper naar een 13de plek te sprinten. Robin en Gino finishten knap voorin. Rik Wielink reed de koers uit halverwege het peloton samen met Tim. Gerben kwam van de ploeg als laatste over de meet.

De wedstrijd werd verreden onder bijna zomerse omstandigheden en er was langs het parcours veel publiek aanwezig. Maar zoals aan het begin al is aangegeven zijn er renners die de “ster” vervloeken en anderen die hem graag rijden. Bijzonder is dat ondanks het mooie weer en prima omstandigheden aan dit standpunt bij menig renner niets is verandert.

Verslag: Gerben Oldekamp
Foto: Leon van Bon

Banner 2
Banner 3
Banner 5
Banner 8
Banner 11
Copyright © Wv De IJsselstreek 2021 - Gerealiseerd door NUGTR