• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5

Zuiderzeeronde

14 juli 2021 om 18:00

De Zuiderzeeronde kan model staan voor wat de organisatie van een wielerevenement kon meemaken in de afgelopen anderhalf jaar. De wedstrijd van vorig jaar ging uiteindelijk niet door, de editie van dit jaar werd uitgesteld. Organisator Frans van Varik verhuisde de start/finish van het centrum van Dronten naar Flevonice, kreeg zijn vergunning, maar moet wellicht op het laatste moment nog aanpassingen doen om aan de nieuwe coronaprotocollen te voldoen. Hij zal blij zijn als zaterdag het startschot klinkt en de KNWU Clubcompetitie 2021 een aanvang neemt. ‘’Je doet dit voor de wielrenners, voor hen moest het gewoon doorgaan.’’

Vooruitblik Frans van Varik op de site van KNWU Competities

Bij de junioren is er een omloop die 5 keer gereden moet worden. Het startsignaal wordt gegeven om 9.30 uur en rond 12.30 zijn de coureurs weer terug. De Ijsselstreek Junioren komen aan het vertrek met de volgende renners:
Jannes Veerman, Mattanja Woets,  Tristan Hartmann,  Mike Spenkelink, Lucas Averesch, Sven Hagendoorn Weerstand, Tygo Granneman, Bart Tichelaar

LET OP Dit is een event zonder publiek in het start/finish gebied. 

Om 13.45 uur is het de beurt aan de elite-beloften voor de eerste wedstrijd in de Nederlandse Loterij clubcompetitie 2021. Zij gaan 2 grote ronden rijden door de polder. 

Het elite team van de Allinq-Krush-de IJsselstreek die de klus moeten klaren bestaat uit nationaal kampioen op de weg Robin Löwik, tijdrit kampioen Marien Bogerd, Arne Peters, Jarno Gmelich Meijling, Mitch Mulhern en Jasper Schouten. De mannen van ploegleider Marc Zonnbelt zijn er klaar voor en willen meezitten in de eerste waaijer. 

Banner 2
Banner 8
Banner 13
Banner 14
Banner 15
Banner 16
Banner 17
Copyright © Wv De IJsselstreek 2022 - Gerealiseerd door NUGTR